RYBY
RYBY
OMEGA
OMEGA

Omega 3

Dlaczego warto jeść ryby?

Ryby zawierają kwasy z grupy OMEGA 3, które są MEGA! Spożywając OMEGA 3 rzadziej mamy problemy z sercem, lepiej działa nasz mózg i wolniej się starzejemy. Zapobiegają one również cukrzycy oraz nowotworom.

Mięso ryb zawiera też wiele innych cennych składników m.in. fosfor, selen, magnez, wapń i witaminy A. Warto jeść ryby, bo są MEGA zdrowe!

Produkty

Mariner

Filet z makreli wędzony na gorąco

Filety śledziowe w oleju wiejskie, 650/400 g

Filety śledziowe w sosie, 300 g

Koreczki śledziowe, 250 g

Łosoś świeży filet Marinero

Łosoś kanapkowy Marinero, 50 g

Łosoś norweski wędzony plastry, 150 g

Łosoś wędzony na gorąco, 125 g

Makrela wędzona

Matjas filety śledziowe w oleju, 460/350 g

Płaty śledziowe smażone w zalewie, 800/320 g

Pstrąg świeży patroszony

Pstrąg tęczowo-łososiowy płat świeży

Ryba po grecku Marinero, 500 g

Śledź Marinero, 700/375 g

Tołpyga świeża filet Marinero

Filet z makreli wędzony na gorąco

Filety śledziowe w oleju wiejskie, 650/400 g

Filety śledziowe w sosie, 300g

Koreczki śledziowe, 250g

Łosoś świeży filet Marinero

Łosoś kanapkowy Marinero, 50g

Łosoś norweski wędzony plastry, 150g

Łosoś wędzony na gorąco, 125g

Makrela wędzona

Matjas filety śledziowe w oleju, 460/350g

Płaty śledziowe smażone w zalewie, 800/320g

Pstrąg świeży patroszony

Pstrąg tęczowo-łososiowy płat świeży

Ryba po grecku Marinero, 500g

Śledź Marinero, 700/375g

Tołpyga świeża filet Marinero

Certyfikat

Szukaj w sklepach Biedronka ryb ze znakiem MSC. Certyfikat MSC na opakowaniu oznacza, że ryba została złowiona w sposób spełniający rygorystyczne standardy zrównoważonego rybołówstwa MSC. Zrównoważany połów to taki, który w mniejszym stopniu wpływa na ekosystem morski, pozostawia więcej ryb w morzach i oceanach oraz sprzyja innym zwierzętom morskim.

Przepisy

  • Mule z pomidorami

    Więcej

    Filety z morszczuka w szpinaku a’la Troisgros

    Więcej
  • Okoń z sosem z szalotek

    Więcej

    Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki

    Więcej
  • Halibut w sosie imbirowym z warzywami

    Więcej

    Sałatka z łososia i papai z ostrym sosem Sweet Chili

    Więcej
  • Krewetki w cieście imbirowym

    Więcej

    Ciasteczka z morszczuka z imbirem

    Więcej
  • Orientalne kanapki z ośmiornica i mango

    Więcej

    Grillowany stek z tuńczyka

    Więcej
  • Steki z tuńczyka z pasta paprykowa

    Więcej

    Medaliony z morszczuka au gratin

    Więcej
  • Sałatka z tuńczyka i fasoli czarne oczko

    Więcej

    Morszczuk w mleczku kokosowym

    Więcej
  • Halibut w sosie Goan

    Więcej

    Labraks z masłem ziołowym

    Więcej
  • Mule po francusku

    Więcej

    Ośmiornica z pomidorami i oliwkami

    Więcej
  • Bouillabaisse z krewetkami

    Więcej

    Sałatka rybna po rosyjsku

    Więcej
  • Sałatka z makaronu, tuńczyka i mozzarelli

    Więcej

    Sałatka na ciepło z tuńczykiem i ciecierzycą

    Więcej
  • Okoń nilowy zapiekany ze szpinakiem

    Więcej

    Filety z morszczuka
z sosem pomarańczowym

    Więcej
  • Ośmiornica z ryżem

    Więcej

    Grillowana ośmiornica

    Więcej
  • Grillowany okoń z sosem cytrynowo-imbirowym

    Więcej

    Morszczuk w cieście piwnym

    Więcej
  • Occhi di lupo z tuńczykiem i bobem

    Więcej

    Halibut w łagodnym sosie curry z kolendrą

    Więcej
  • Pieczona ryba na ostro

    Więcej

    Chrupiąca ośmiornica z sałatką z mango

    Więcej
  • Paella valenciana

    Więcej

    Ośmiornica po galicyjsku

    Więcej
  • Złote filety z ryżem pomidorowym

    Więcej

    Mule w pomidorach

    Więcej
  • Okoń pieczony w soli morskiej z karmelizowanymi pomidorkami i pesto

    Więcej

    Cukinie faszerowane tuńczykiem i Ricottą

    Więcej
  • Spaghetti z małżami i morszczukiem

    Więcej

    Sałatka z ośmiornicy, ziemniaków i oliwek

    Więcej
  • Ryż jaśminowy smażony z ośmiornicą i warzywami

    Więcej

    Stek z tuńczyka

    Więcej
  • Sałatka z ośmiornicy

    Więcej

    Sałatka nicejska

    Więcej
  • Caponata z tuńczykiem

    Więcej

    Okoń morski z sosem marinara

    Więcej
  • Okoń morski z masłem cytrynowym

    Więcej

    Pstrąg ze smażonymi w cieście krążkami cebuli i zieloną sałatą

    Więcej
  • Risotto z mulami i krewetkami

    Więcej

    Pomidorowe krewetki curry

    Więcej
  • Tuńczyk z sałatką szpinakową

    Więcej

    Tilapia z kruszonką

    Więcej
  • Pstrąg z rozmarynem i warzywnymi szaszłykami

    Więcej

    Dorsz grillowany z pomidorkami

    Więcej
  • Tilapia pieczona z masłem pietruszkowo-czosnkowym i glazurowanymi marchewkami

    Więcej

    Pstrąg z pietruszką i skórką cytrynową

    Więcej
  • Pstrąg z gremolatą

    Więcej

    Kotleciki z mintaja

    Więcej
  • Zupa rybna z łososiem

    Więcej

    Miruna w sosie śmietankowym z suszonymi pomidorami

    Więcej
  • Dorsz w papilotach z cukinią

    Więcej

    Pstrąg zapiekany z włoszczyzną

    Więcej
  • Zapiekanka z dorszem

    Więcej

    Pstrąg łososiowy na musie z pieczonej papryki

    Więcej
  • Mintaj zapiekany ze szpinakiem

    Więcej

    Łosoś z sosem holenderskim

    Więcej
  • Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym

    Więcej

    Łosoś z pistacjami na pszennych blinach

    Więcej
  • Pstrąg grillowany w bekonie

    Więcej

    Sandacz w Śmietanie

    Więcej
  • Szaszłyki z polędwicy tuńczyka

    Więcej

    Łosoś smażony z sosem jogurtowym

    Więcej
  • Sałatka śledziowa

    Więcej

    Karp świąteczny pieczony

    Więcej
  • Stek z rekina z salsą z mango i czosnkowym spaghetti

    Więcej

    Polędwiczki z dorsza w cieście naleśnikowym

    Więcej
  • Łosoś w sosie śmietanowym z kurkami

    Więcej

    Grillowany pstrąg z ziołami

    Więcej
  • Szaszłyki z łososia i ananasa

    Więcej

    Łosoś pieczony po śródziemnomorsku

    Więcej
  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim

    Więcej

    Krem z łososia z serem i grzankami

    Więcej
  • Łosoś z grilla

    Więcej

    Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette

    Więcej
  • Tilapia pieczona z sokiem jabłkowym

    Więcej

    Miruna w delikatnej panierce

    Więcej
  • Gulasz z pstrąga z pieczarkami

    Więcej

    Mintaj z owocami morza

    Więcej
  • Okoń australijski pieczony z oliwkami i cytryną

    Więcej

    Pstrąg z grilla z warzywami

    Więcej
  • Bruschetta z krewetkami

    Więcej

    Karp faszerowany pieczarkami

    Więcej
  • Filety z miruny w sosie z gorgonzoli

    Więcej

    Łosoś na puree koperkowo-czosnkowym

    Więcej
  • Łosoś z sosem porowo-winnym

    Więcej

    Łosoś gotowany

    Więcej
  • Okoń morski w pomidorach i oliwkach

    Więcej

    Łosoś w orzechowej panierce

    Więcej
  • Okoń morski z grilla w pomarańczach

    Więcej

    Pstrągi z patelni

    Więcej
  • Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki

    Więcej

    Panga z warzywami

    Więcej
  • Tołpyga pod pierzynką z warzyw

    Więcej

    Zupa z dorsza

    Więcej
  • Okoń morski na warzywach

    Więcej

    Tilapia zawijana w cukinię z sosem veloute

    Więcej
  • Łosoś nadziewany oliwkami i porami

    Więcej

    Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową

    Więcej
  • Pstrąg pieczony z sosem ziołowym

    Więcej

    Łosoś z pesto w cieście francuskim

    Więcej
  • Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą

    Więcej

    Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką

    Więcej

Czy wiesz, że...

  • Specjaliści od żywienia zalecają jedzenie ryb na obiad przynajmniej 2-3 razy w tygodniu. Dlatego, że białko ryb jest równie wartościowe, jak białko mięsa innych zwierząt, a jego przyswajalność wynosi aż 97%! Dodatkowo ryby morskie mogą być stosowane w dietach odchudzających i lekkostrawnych.