Tilapia pieczona z sokiem jabłkowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tilapia pieczona z sokiem jabłkowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Tilapie natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszaj z miękkim masłem. Jabłko podziel na ósemki i usuń gniazda nasienne. Jedną cytrynę pokrój w plastry, a drugą na ćwiartki.
  2. Tilapie natnij głęboko nożem z jednej strony w 3 lub 4 miejscach, a w każde nacięcie włóż plaster cytryny w taki sposób, by połowa schowała się pod skórą, a połowa wystawała. Do środka każdej tilapii włóż porcję masła i po 2 kawałki jabłka.
  3. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sokiem jabłkowym i piecz 15-20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z zapiekanymi ziemniakami, ćwiartką cytryny i warzywami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów