Pstrąg z gremolatą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg z gremolatą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, osusz. Przekrój na połówki, skrop 2 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, piecz do zezłocenia skórki w temp. 200°C.
  2. Przygotuj gremolatę:
  3. Natkę i czosnek drobno posiekaj, dodaj otartą skórkę z cytryny i 2 łyżki oliwy, wymieszaj.
  4. Rybę przypraw soląi pieprzem, usmaż na  złoto na oleju. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, z dodatkiem gremolaty. Rybę można podaćz sałatką ze szpinaku i pomidorków koktajlowych.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos