Łosoś z sosem porowo-winnym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z sosem porowo-winnym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z łososia przypraw solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. 
  2. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.Pora pokrój w cienkie krążki. W rondelku rozgrzej masło i przesmaż na nim pora z czosnkiem około 5 minut do zeszklenia.Dodaj wino i podgrzewaj, aż wygotuje się połowa płynu. Dodaj śmietanę i duś całość około 10 minut.
  3. Tak przygotowany sos porowy dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej łososia z obydwu stron, aż do zarumienienia.

Łososia podawaj z dodatkiem sosu porowego, z ćwiartką cytryny, połówkami pomidorków koktajlowych i posypanego posiekaną natką pietruszki.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy