Łosoś zapiekany w cieście francuskim - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój w drobną kostkę, przypraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Pora pokrój w cienkie krążki. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim pory do zeszklenia, dodaj koperek i przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudzone pory wymieszaj z rybą i odstaw całość na 30 minut na sicie, by wypłynął z masy cały płyn. 
  2. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część ciasta posmaruj musztardą, ułóż na niej masę rybno-porową i przykryj drugim kawałkiem ciasta.
  3. Brzegi ciasta zlep i posmaruj jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Wierzch ciasta natnij w kilku miejscach, posmaruj pozostałym jajkiem i całość wstaw na 30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Jeżeli wierzch będzie się rumienił przykryj go folią aluminiową.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy