Łosoś pieczony po śródziemnomorsku - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś pieczony po śródziemnomorsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z łososia natrzyj solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli. Paprykę pokrój w paski, bakłażana lub cukinię w cienkie półplastry.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż szybko, na dużym ogniu, filety z łososia z obydwu stron na złoty kolor. Ryby ułóż na blaszce do zapiekania, obłóż oliwkami, papryką, czosnkiem, cukinią lub bakłażanem, polej winem wymieszanym z ziołami i całość zapiecz 15-20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Potrawę podawaj z zieloną sałatą, pomidorami, frytkami i sosem tatarskim.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów