Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem.  Paprykę wstaw do nagrzanego do 250oC piekarnika i piecz ok. 20 min, aż skórka będzie czarna. Zamknij szczelnie w foliowym woreczku. Gdy ostygnie, obierz ze skórki.
  2. Filety z miruny nasmaruj oliwą, przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Usmaż na patelni grillowej.
  3. Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny oraz czosnku przygotuj dressing. Paprykę pokrój w wąskie paseczki, połącz z sosem i pietruszką. Na porcję sałatki wyłóż gorący filet z ryby.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów