Sandacz w Śmietanie - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sandacz w Śmietanie

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rozmroź, posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obtocz je w mące i smaż na złoty kolor (ok. 5 minut). W tym czasie przygotuj sos.
  2. Bulion wlej do rondla, dodaj śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Dodaj wino, sok z cytryny oraz obficie popieprz i posól do smaku. Przygotuj zasmażkę do zagęszczenia wywaru - podgrzewaj razem mąkę i masło na patelni, ciągle mieszając aż do uzyskania złotego koloru. Następnie podlej zasmażkę odrobiną sosu, zamieszaj i przelej do rondla ciągle mieszając.
  3. Usmażone filety podawaj obficie polane sosem. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos