Wyniki szukania

Znaleziono: 214 przepisów

  • głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Schab w cieście z ziołową pierzynką

    Schab przypraw solą, pieprzem, musztardą oraz majerankiem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż z...

  • 4 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Flaczki z kurczaka

    Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a...

  • 1 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pstrąg łososiowy na musie z pieczonej papryki

    Paprykę opiecz nad ogniem kuchenki lub w piekarniku, aż jej skórka stanie się czarna. Włóż do woreczka foliowego i gdy ostygnie obierz....

  • 5 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Zupa węgierska z łopatką wieprzową

    Karkówkę pokrój w 3 cm paski i zamarynuj w drobno posiekanym czosnku, kminku, majeranku, liściu laurowym, zielu angielskim oraz soli i...

  • 5 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Sznycle z indyka

    Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem. Jajka wbij do miski, posól, roztrzep dokładnie widelcem. Zanurzaj kolejno kawałki mięsa w jajku, a...

  • 3 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pierś gęsi z karmelizowanymi gruszkami

    Piekarnik rozgrzej do 170°C. Natnij skórę na piersiach, co 2-3 cm. Mięso dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 15 min. Na patelni rozgrzej...

  • 1 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Kurczak cytrynowy z tymiankiem

    Piekarnik, rozgrzej do 170°C. W miseczce przygotuj marynatę: wymieszaj sok z jednej cytryny z 2 łyżkami oliwy, posiekanym tymiankiem (3 gałązki),...

  • 1 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Szaszłyki z szynki ze śliwkami otulonymi bekonem

    Szynkę pokrój w kostkę o boku 2 cm, dopraw solą, pieprzem, bazylią oraz tymiankiem i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. Śliwki namocz w...

  • 4 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Zapiekanka z cukinią i świderkami

    Makaron ugotuj al dente i przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Smaż, aż się zeszklą....

  • 1 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Mintaj zapiekany ze szpinakiem

    Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj szpinak i duś kilka minut pod przykryciem, aż się rozmrozi. Dodaj mascarpone, dopraw...

Wiecej przepisów