Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Wyniki szukania

Znaleziono: 585 przepisów

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pomidorowa zapiekanka z bakłażanem

    Bakłażana pokrój w ok. 1 cm plastry. Skrop oliwą i usmaż na patelni grillowej, posól. Pomidory pokrój w plastry. Na blaszce do...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Owocowe tiramisu

    Tirami sù znaczy po włosku obudź mnie lub poderwij mnie! Ten najbardziej chyba znany na świecie włoski deser potrafi rzeczywiście obudzić...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Flaki po rzymsku

    Flaki jada się w wielu włoskich regionach – i każdy z nich ma swój własny, tradycyjny sposób ich przyrządzania. Niezależnie jednak...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Bruschetta z pastą z wątróbek i dżemem figowym

    Bazą każdej bruschetty jest opieczona (najlepiej nad ogniem) kromka pieczywa. W najprostszej wersji wystarczy natrzeć ją czosnkiem i skropić odrobiną...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Kotlety jagnięce Alla pizzaiola

    Alla pizzaiola to wywodzący się z południa Włoch sposób przygotowania mięsa polegający na jego krótkim duszeniu w sosie...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Ossobuco z kurkami

    Klasyczne mediolańskie ossobuco (dosłownie: kość z dziurą) podawane jest z żółtym risotto barwionym szafranem oraz z gremolatą –...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Roladki z szynki z serem i rukolą

    Roladki, zwane po włosku involtini to danie, które podaje się zarówno jako przystawkę, jak i danie główne. Można je...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Carpaccio z Bresaoli

    Carpaccio po raz pierwszy podano prawdopodobnie w jednej z weneckich restauracji w 1950 roku. Proste danie z pokrojonej w cieniutkie...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Penne z soczewicą i salami

    Makaron z soczewicą i salami to aromatyczne i rozgrzewające danie, które znakomicie poprawi nastrój w chłodny, deszczowy dzień. Makaron...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Arancini

    Arancini to znana w całych Włoszech przekąska pochodząca z Sycylii. Małe, przypominające pomarańcze kulki z ryżu kryją w swoim...

Wiecej przepisów