Filety z miruny w sosie z gorgonzoli - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Filety z miruny w sosie z gorgonzoli

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z miruny rozmroź i osusz papierowym ręcznikiem. Rybę przypraw solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i wstaw na 10-12 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
  2. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż na niej do zeszklenia posiekaną cebulę. Następnie dodaj podzielony na kawałki ser.
  3. Kiedy ser się rozpuści, wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj około 5 min. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Filety podawaj w jego towarzystwie.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów