Miruna w delikatnej panierce - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Miruna w delikatnej panierce

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Następnie przygotuj płynną panierkę do filetów z jajka, mąki i wody.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i kolejno każdy płat zanurzaj w panierce. Następnie kładź je na gorącą oliwę, smaż na rumiano ok. 2 minut na stronę.
  3. W tym czasie w rondelku rozgrzej masło i dodaj do niego posiekany czosnek - uważaj, by się nie przypalił. Po chwili (ok. 2 minutach) zdejmij rondelek z ognia i dodaj koperek. Usmażoną rybę polej przygotowanym masełkiem czosnkowym.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów