Łosoś z grilla - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z grilla

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny lub białym winem. Zioła siekamy i ucieramy z masłem. Do masła możemy dodać posiekany czosnek lub sól czosnkową. Rybę dobrze jest posmarować olejem – nie będzie przywierać do grilla.
  2. Przyprawioną rybę układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy od 5 do 7 minut z każdej strony. Jeśli dzwonko jest grubsze niż 5 cm, po opieczeniu zawijamy je w folię aluminiową i zostawiamy na grillu (lub w popiele ogniska) na kilka minut, żeby ryba „doszła”.
  3. Serwujemy z ziemniakami pieczonymi, ewentualnie gotowanymi w mundurkach, przekrojonymi i podgrzanymi na grillu. W momencie podawania na rybie i przekrojonych ziemniakach układamy grudki masła smakowego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów