Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli.
  2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kapary, jeżeli je używasz, namocz na 30 minut w zimnej wodzie. Po tym czasie kapary odcedź.
  3. Pstrąga piecz na grillu po około 10 minut z każdej strony. W rondlu podgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę, wymieszaj i smaż nie dłużej niż 1 minutę. Dodaj kapary, pomidory, zioła, sól, cukier, pieprz i duś razem około 20 minut.

Pstrąga podawaj polanego sosem z zieloną sałatą i grzankami.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów