Niech połączy Nas wspólne gotowanie Niech połączy Nas wspólne gotowanie

Dzielmy
się tym,
co najlepsze

Wielkanocne Produkty Zobacz
Wielkanocne Przepisy Zobacz

Wielkanocne Przepisy

Przepis na zrazy wołowe z suszonymi śliwkami

Zrazy wołowe z suszonymi śliwkami

Zobacz przepis
Przepis na zupa krem z liści rzodkiewek

Zupa krem z liści rzodkiewek

Zobacz przepis
Przepis na staropolski postny barszcz biały

Staropolski postny barszcz biały

Zobacz przepis
Przepis na dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Zobacz przepis
Przepis na babka z polewą cytrynową

Babka z polewą cytrynową

Zobacz przepis
Przepis na jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Zobacz przepis
Sernik z białą czekoladą

Sernik z białą czekoladą

Zobacz przepis
Siekane kotlety drobiowe

Siekane kotlety drobiowe

Zobacz przepis
Paszteciki z musem z zielonego groszku

Paszteciki z musem z zielonego groszku

Zobacz przepis
Semifreddo

Semifreddo

Zobacz przepis
Zamknij okienko
Zrazy wołowe z suszonymi śliwkami i morelami
zamknij video
pokaż video

Zrazy wołowe z suszonymi śliwkami i morelami Ola Juszkiewicz

czas trwania przygotowania dania 2 h
ilość porcji 6 porcji
trudność wykonania średni

Składniki:

  • 6 plastrów wołowiny Kraina Mięs
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki musztardy francuskiej Madero
  • 3 łyżki chrzanu Madero
  • 6 cienkich plasterków boczku Kraina Wędlin
  • 4-5 suszonych śliwek BakaD’Or
  • 4-5 suszonych moreli BakaD’Or
  • 2-3 ogórki kiszone Nasza Spiżarnia
  • 4 grube kromki chleba razowego
  • olej rzepakowy Wyborny (do smażenia)
  • mąka pszenna Złote Pola (do oprószenia zrazów)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • Surówka z czerwonej kapusty 300 g czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • 70 g majonezu Madero
  • 1 łyżeczka chrzanu Madero
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu Złota Pasieka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Za pomocą tłuczka rozbij wołowinę na zrazy. Plastry muszą być bardzo cienkie. By mięso nie przyklejało się do deski, przy rozbijaniu owiń je w plastikową folię.
2. Każdy plaster wołowiny oprósz z obu stron solą i pieprzem. Następnie posmaruj je ½ łyżki musztardy i ½ łyżki chrzanu, wyłóż na środek plaster boczku. Suszone owoce i ogórki pokrój w cienkie paski i wyłóż na boczek. Dodaj pasek chleba razowego o wymiarach mniej więcej 1 cm x 1 cm x 6 cm, zawiń szczelnie w roladkę i zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką.
3. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Każdy zraz obtocz w mące i bardzo mocno obsmaż z każdej strony. Przełóż do rondelka.
4. Na patelni po zrazach przesmaż posiekaną w plastry marchewkę, pietruszkę i cebule, dodaj je do zrazów. Zalej wodą tak, by nieznacznie przykrywała mięso, dodaj liście laurowe i ziele angielskie i duś na małym ogniu przez 60-90 minut – mięso musi być miękkie i kruche.
5. Przemieszaj zawartość rondelka od czasu do czasu. Na mniej więcej 20 minut przed końcem gotowania dodaj porwane na kawałki resztki chleba razowego.
6. W międzyczasie przygotuj surówkę: kapustę przekrój na ćwiartki i usuń twarde części głąba, następnie bardzo drobno poszatkuj.
7. Marchewki i jabłko umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij z nich sok i przełóż do kapusty. Cebulę posiekaj w kostkę i również przełóż do kapusty. Dodaj majonez, chrzan, sok z cytryny, miód i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
8. Gotowe zrazy podawaj z sosem i surówką.

Polecamy

Majonez Madero
Majonez Madero

830ml

Chrzan Madero
Chrzan Madero

160g

Boczek Wędzony Kraina Wędlin
Boczek Wędzony
Kraina Wędlin
Śliwki suszone BakaD’Or
Śliwki suszone
BakaD’Or

200g

Ogórki kiszone Nasza Spiżarnia
Ogórki kiszone
Nasza Spiżarnia

880g / 500g

Wołowina Kraina Mięs
Wołowina
Kraina Mięs
Suszone morele BakaD’Or
Suszone morele
BakaD’Or

180g

Zamknij okienko
Zupa krem z liści rzodkiewek
zamknij video
pokaż video

Zupa krem z liści rzodkiewek Ina Rybarczyk

czas trwania przygotowania dania 45 min
ilość porcji 4 porcje
trudność wykonania łatwy

Składniki:

  • oliwa z oliwek extra virgin Gallo (do smażenia)
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 średnie ziemniaki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • liście z 2 pęczków rzodkiewki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól, pieprz
  • duża garść świeżego szpinaku Vital Fresh
  • Smażone rzodkiewki olej rzepakowy Wyborny (do smażenia)
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • Do podania kilka gałązek natki pietruszki

Przygotowanie:

1. Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj posiekany czosnek. Chwilę smaż.
2. Dodaj obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i smaż przez 1 minutę, co jakiś czas mieszając.
3. Całość zalej bulionem i zagotuj. Dodaj dokładnie umyte liście rzodkiewki, tymianek, sól, pieprz i gotuj przez około 30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Dodaj szpinak i gotuj chwilę, aż zwiędnie. Zblenduj na gładką masę.
4. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone na połówki bądź ćwiartki rzodkiewki oraz posiekany czosnek. Całość oprósz solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu, do zrumienienia rzodkiewek.
5. Zupę podawaj ze smażonymi rzodkiewkami i natką pietruszki.

Polecamy

Oliwa z oliwek extra virgin Gallo
Oliwa z oliwek
extra virgin Gallo

750ml

Szpinak baby świeży Vital Fresh
Szpinak baby
świeży Vital Fresh

200g

Zamknij okienko
Staropolski postny barszcz biały z zapiekanym purée
zamknij video
pokaż video

Staropolski postny barszcz biały z zapiekanym purée Ola Juszkiewicz

czas trwania przygotowania dania 70 min
ilość porcji 5 porcji
trudność wykonania średni

Składniki:

  • 10 dużych suszonych grzybów Nasza Spiżarnia
  • 2 szklanki mleka Mleczna Dolina
  • 2 szklanki wody
  • 5 ziemniaków
  • 1 jajko Moja Kurka
  • 3 jajka ugotowane Moja Kurka
  • 3-4 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżka masła Mleczna Dolina
  • sól, pieprz
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • suszony majeranek
  • 500 ml zakwasu na żur
  • świeży majeranek

Przygotowanie:

1. W dzień poprzedzający gotowanie zupy zamocz suszone grzyby w mleku wymieszanym z wodą i odstaw na noc.
2. Następnego dnia przygotuj ziemniaczane purée: ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze gorące przeciśnij przez praskę lub utłucz na konsystencję purée.
3. Do ziemniaków dodaj 1 surowe jajko, ugotowane i starte na tarce o dużych oczkach jajka, posiekaną natkę pietruszki, masło, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
4. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem. Wyłóż purée i uformuj okrągłe kopczyki. Zapiekaj w rozgrzanym do 215°C piekarniku przez 10-15 minut.
5. W międzyczasie do namoczonych grzybów dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj. Zmniejsz moc palnika i gotuj, aż grzyby będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekany lub pokrojony w plastry czosnek i 2 płaskie łyżki majeranku. Kiedy wywar będzie gotowy, wlej zakwas na żur. Gotuj jeszcze parę minut, dopraw solą i pieprzem.
6. Barszcz podawaj z zapiekanym purée, posypany świeżym majerankiem.

Polecamy

Suszone grzyby Nasza Spiżarnia
Suszone grzyby
Nasza Spiżarnia

40g

Mleko UHT Mleczna Dolina
Mleko UHT
Mleczna Dolina

1 l

Jajka z wolnego wybiegu, Moja Kurka
Jajka z wolnego wybiegu
Moja Kurka

10 szt.

Masło Ekstra Mleczna Dolina
Masło Ekstra
Mleczna Dolina

200g

Zamknij okienko
Dorsz w sosie maślano-pomidorowym
zamknij video
pokaż video

Dorsz w sosie maślano-pomidorowym Ola Juszkiewicz

czas trwania przygotowania dania 40 min
ilość porcji 5 porcji
trudność wykonania łatwy

Składniki:

  • 5 kawałków polędwicy z dorsza Marinero (po 100 g)
  • sól, pieprz
  • 150 g masła Mleczna Dolina
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii Vital Fresh
  • 1 puszka pomidorów krojonych Nasza Spiżarnia
  • 200 ml passaty pomidorowej Sottile Gusto
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka gałą

Przygotowanie:

1. Dorsza oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i wyłóż na tłuszcz rybę. Smaż 2-4 minuty (w zależności od grubości polędwicy), następnie połóż rybę na talerz i przykryj folią.
2. Na tej samej patelni rozgrzej kolejną łyżkę masła, dodaj pokrojony w plastry czosnek i delikatnie posiekaną bazylię, podsmażaj przez 2 minuty.
3. Na patelnię do czosnku dodaj pomidory z puszki, passatę, tymianek i gotuj przez 2-3 minuty.
4. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Do brytfanki wylej gotowy sos, wyłóż na niego kawałki dorsza skórą do góry oraz gałązki świeżych pomidorków cherry. Całość oprósz jeszcze solą i pieprzem i wstaw do piekarnika na około 12 minut. Nie przykrywaj brytfanki.
5. Gotową rybę wyjmij z piekarnika. Pokrój w dużą kostkę pozostałe masło i porozkładaj kawałki między sos a rybę, odstaw na 2 minuty. Rozpuszczone masło delikatnie wmieszaj w sos.

Polecamy

Polędwica z dorsza atlantyckiego Marinero
Polędwica z dorsza
atlantyckiego Marinero
Masło Ekstra Mleczna Dolina
Masło Ekstra
Mleczna Dolina

200g

Świeża bazylia Vital Fresh
Świeża bazylia
Vital Fresh
Pomidory krojone Nasza Spiżarnia
Pomidory krojone
Nasza Spiżarnia

400g

Passata pomidorowa Sottile Gusto
Passata pomidorowa Sottile Gusto

700g

Zamknij okienko
Babka marchewkowa z lukrem cytrynowym
zamknij video
pokaż video

Babka marchewkowa z lukrem cytrynowym Ina Rybarczyk

czas trwania przygotowania dania 1 h
ilość porcji 22 porcje
trudność wykonania łatwy

Składniki:

  • 250 g marchewki
  • 60 ml oleju rzepakowego Wybornego
  • 120 g ksylitolu
  • 50 ml soku pomarańczowego Vital Fresh
  • 200 ml napoju sojowego Go Vege
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 220 g mąki pszennej pełnoziarnistej Złote Pola
  • 80 g skrobi ziemniaczanej Grula
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 4-5 łyżek soku z cytryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • skórka starta z cytryny

Przygotowanie:

1. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz ją z olejem, ksylitolem, sokiem pomarańczowym, napojem sojowym i ekstraktem waniliowym.
2. Dodaj przesianą mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
3. W miseczce zalej sodę łyżką soku z cytryny. Uzyskaną pianę wlej do masy na ciasto i dokładnie wymieszaj.
4. Przełóż masę do wysmarowanej olejem formy na babkę.
5. Piecz w 180°C przez 40-45 minut, do suchego patyczka. Gotowe ciasto studź w foremce przez 1-2 godziny.
6. W trakcie pieczenia przygotuj lukier cytrynowy: wymieszaj pozostały sok z cytryny z cukrem pudrem.
Konsystencja powinna być lejąca, ale niezbyt rzadka. Jeśli będzie taka potrzeba, możesz dodać odrobinę więcej soku z cytryny.
7. Ostudzoną babkę polej lukrem i ozdób skórką z cytryny.

Polecamy

Sok pomarańczowy Vital Fresh
Sok pomarańczowy
Vital Fresh

1 l

Napój sojowy klasyczny Go Vege
Napój sojowy
klasyczny Go Vege

1 l

Mąka pełnoziarnista Złote Pola
Mąka pełnoziarnista
Złote Pola

1kg

Zamknij okienko
Jaja faszerowane wędzonym łososiem, koprem i suszonymi pomidorami
zamknij video
pokaż video

Jaja faszerowane wędzonym łososiem, koprem i suszonymi pomidorami Ola Juszkiewicz

czas trwania przygotowania dania 45 min
ilość porcji 5 porcji
trudność wykonania średni

Składniki:

  • 2 opakowania łososia wędzonego na zimno Marinero
  • 7 suszonych pomidorów Sottile Gusto
  • 3 ugotowane na twardo jajka Moja Kurka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka majonezu Madero
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 250 g serka śmietankowego Delikate
  • pieprz
  • Do podania 10 połówek skorupek po ugotowanych jajkach
  • kilka gałązek koperku
  • garść rukoli Vital Fresh

Przygotowanie:

1. Łososia posiekaj na kawałki i przełóż do miski. Suszone pomidory odsącz z zalewy, drobno posiekaj i przełóż do ryby.
2. Za pomocą bardzo ostrego noża zdecydowanym ruchem przekrój ugotowane na twardo jaja w skorupkach. Łyżką oddziel jajka od skorupek, wrzuć je do miski i rozgnieć. Następnie wymieszaj jajka z rybą i pomidorami.
3. Dodaj posiekany koperek, majonez, sok z cytryny i serek śmietankowy i połącz składniki. Dopraw pieprzem.
4. Gotową pastę wykładaj do skorupek po ugotowanych jajach. Udekoruj koperkiem i rukolą.

Polecamy

Łosoś wędzony na zimno Marinero
Łosoś wędzony
na zimno Marinero

100g

Suszone pomidory Sottile Gusto
Suszone pomidory
Sottile Gusto

270g

Jajka z wolnego wybiegu, Moja Kurka
Jajka z wolnego wybiegu
Moja Kurka

10 szt.

Majonez Madero
Majonez Madero

830ml

Serek śmietankowy Delikate
Serek śmietankowy
Delikate

150g

Rukola Vital Fresh
Rukola
Vital Fresh
Zamknij okienko
Sernik z białą czekoladą i limonką
zamknij video
pokaż video

Sernik z białą czekoladą i limonką Piotr Kucharski

czas trwania przygotowania dania 2½ h
ilość porcji 12 porcji
trudność wykonania średni

Składniki:

  • Spód 50 g masła Mleczna Dolina
  • 150 g kruchych ciastek czekoladowych
  • Masa serowa 750 g twarogu sernikowego Delikate
  • 150 ml + 2 łyżki mleka Mleczna Dolina
  • 50 g masła Mleczna Dolina
  • 70 g cukru pudru
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej Grula
  • 3 jajka Moja Kurka
  • 100 g białej czekolady Magnetic
  • kilka plasterków limonki

Przygotowanie:

1. Rozpuść masło w rondelku. Rozdrobnij ciasteczka. Dodaj masło, wymieszaj.
2. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylep spód masą z ciastek i masła. Wstaw do lodówki na 20 minut, aby się schłodziła.
3. Twaróg zmiksuj razem z 150 ml mleka, masłem, cukrem pudrem i skrobią do otrzymania kremowej konsystencji. Dodaj jajka i ponownie zmiksuj, ale tylko do momentu połączenia się składników. Masę przelej do formy.
4. Pokruszoną czekoladę delikatnie podgrzewaj w rondelku z pozostałym mlekiem, aż się rozpuści. Dodaj do niej skórkę z limonki i wymieszaj.
5. Polej czekoladą sernik na wierzchu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 160ºC przez godzinę. Następnie wyłącz piekarnik i zostaw w nim sernik na kolejną godzinę do wystygnięcia.
6. Upieczony sernik udekoruj pokrojoną w paseczki białą czekoladą i plasterkami limonki.

Polecamy

Masło Ekstra Mleczna Dolina
Masło Ekstra
Mleczna Dolina

200g

Twaróg sernikowy Delikate
Twaróg sernikowy
Delikate
Mleko UHT Mleczna Dolina
Mleko UHT
Mleczna Dolina

1 l

Jajka z wolnego wybiegu, Moja Kurka
Jajka z wolnego wybiegu
Moja Kurka

10 szt.

Czekolada biała Magnetic
Czekolada biała
Magnetic

100g

Zamknij okienko
Siekane kotlety drobiowe z sosem pietruszkowym
zamknij video
pokaż video

Siekane kotlety drobiowe z sosem pietruszkowym Ola Juszkiewicz

czas trwania przygotowania dania 70 min
ilość porcji 10 sztuk
trudność wykonania średni

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka Kraina Mięs
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 150 g sera żółtego w kawałku Światowid
  • 10 pieczarek
  • 3 jajka Moja Kurka
  • 50 g mąki pszennej Złote Pola
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • olej rzepakowy Wyborny (do smażenia)
  • Sos pietruszkowy 1 duża cebula
  • 1 duży korzeń pietruszki
  • 5 łyżek masła Mleczna Dolina
  • 500 ml śmietanki 30% Mleczna Dolina
  • sól, pieprz
  • Sałatka z ogórków kiszonych 8 ogórków kiszonych
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 czubate łyżki musztardy francuskiej Madero
  • 1 łyżeczka miodu Złota Pasieka
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka pokrój dość drobno. Natkę pietruszki posiekaj (odłóż część do posypania gotowego dania).
2.Ser żółty i obrane pieczarki zetrzyj na tarce i przełóż do kurczaka. Dodaj jajka, mąkę, suszony tymianek, sól i pieprz. Dokładnie połącz składniki w dużej misce. Kotleciki formuj mokrymi dłońmi i smaż z obydwu stron na oleju, aż się zrumienią i nie będą surowe w środku.
3.Cebulę drobno posiekaj. Korzeń pietruszki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
4.Na patelni rozpuść 3 łyżki masła i podsmaż cebulę i pietruszkę. Kiedy warzywa będą rumiane, wlej śmietankę i duś na małym ogniu do momentu, aż śmietanka się zredukuje i sos będzie gęsty. Mieszaj od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem.
5.Zdejmij patelnię z palnika i dodaj pozostałe 2 łyżki masła. Mieszaj, aż tłuszcz się rozpuści, a sos będzie miał kremową konsystencję. Do gotowego sosu przełóż usmażone kotlety i posyp posiekaną natką pietruszki.
6.Przygotuj sałatkę: ogórki przekrój na pół i posiekaj w 5-milimetrowe półplastry, przełóż do miseczki. Dodaj czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie piórka, posiekany koperek, musztardę, miód, sól oraz pieprz i dokładnie połącz składniki.
7.Podawaj kotlety razem z sosem, obok ułóż sałatkę.

Polecamy

Filet z piersi kurczaka Kraina Mięs
Filet z piersi
kurczaka Kraina Mięs
Ser żółty w kawałku Światowid
Ser żółty
w kawałku Światowid
Jajka z wolnego wybiegu, Moja Kurka
Jajka z wolnego wybiegu
Moja Kurka

10 szt.

Mąka pszenna Złote Pola
Mąka pszenna
Złote Pola

1kg

Masło Ekstra Mleczna Dolina
Masło Ekstra
Mleczna Dolina

200g

Śmietanka do ciast i deserów 30% Mleczna Dolina
Śmietanka do ciast
i deserów 30% Mleczna Dolina

330ml

Miód Złota Pasieka
Miód
Złota Pasieka

470g

Zamknij okienko
Paszteciki z musem z zielonego groszku i ziół
zamknij video
pokaż video

Paszteciki z musem z zielonego groszku i ziół Ina Rybarczyk

czas trwania przygotowania dania 30 min
ilość porcji 20 sztuk
trudność wykonania łatwy

Składniki:

  • 480 g mrożonego zielonego groszku Mroźna Kraina
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Gallo
  • garść świeżej bazylii Vital Fresh
  • garść natki pietruszki
  • garść oregano
  • sól, pieprz
  • 1 arkusz ciasta francuskiego Smakowite
  • garść maku

Przygotowanie:

1. Groszek rozmroź. Zblenduj go na gładką masę razem z czosnkiem, oliwą, bazylią, pietruszką i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Ciasto francuskie przekrój na pół wzdłuż dłuższego brzegu. Na każdą z części, bliżej jednego brzegu, wyłóż po ½ nadzienia. Przykryj nadzienie ciastem i zlep obie warstwy, posyp makiem.
3. Tak przygotowane ciasto pokrój na 20 kawałków, wyłóż na blachę i piecz w 180°C przez 20 minut. Następnie włącz opcję grill i dopiekaj jeszcze przez 5 minut.

Polecamy

Mrożony groszek Mroźna Kraina
Mrożony groszek
Mroźna Kraina
Oliwa z oliwek extra virgin Gallo
Oliwa z oliwek
extra virgin Gallo

750ml

Świeża bazylia Vital Fresh
Świeża bazylia
Vital Fresh
Ciasto francuskie XL Smakowite
Ciasto francuskie
XL Smakowite

300g

Zamknij okienko
Semifreddo
zamknij video
pokaż video

Semifreddo Ina Rybarczyk

czas trwania przygotowania dania 30 min + czas mrożenia
ilość porcji 15 porcji
trudność wykonania łatwy

Składniki:

  • 2 jajka Moja Kurka
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 330 ml śmietanki 36% Mleczna Dolina
  • 50 g pistacji BakaD'Or
  • skórka otarta z 1 wyparzonej cytryny
  • 100 g malin + kilka do dekoracji

Przygotowanie:

1. Wyparz jajka. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, a białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2.Ubij śmietankę i dodaj ją do utartych z cukrem żółtek. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj posiekane drobno pistacje i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i ponownie wymieszaj.
3.Około 1/3 masy przełóż do keksówki o długości około 20 centymetrów wyłożonej folią spożywczą. Na wierzchu ułóż połowę malin, wbijając je w masę. Następnie wyłóż kolejną 1/3 część masy. Wyłóż resztę malin oraz resztę masy. Wyrównaj wierzch. Włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny. Udekoruj malinami.

Polecamy

Jajka z wolnego wybiegu, Moja Kurka
Jajka z wolnego wybiegu
Moja Kurka

10 szt.

Śmietanka kremówka 36% Mleczna Dolina
Śmietanka kremówka
36% Mleczna Dolina

500ml

Pistacje niesolone prażone BakaD’Or
Pistacje niesolone
prażone BakaD’Or

200g

Więcej przepisów w magazynie Czas na Święta Więcej przepisów w magazynie Czas na Święta
Do góry