Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj ryby i osusz je papierowym ręcznikiem. Cebulę i natkę posiekaj, rozmaryn i koperek może zostać w gałązkach.
  2. Grzbiet ryby natnij, w nacięcia włóż plastry cytryny. Ryby dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj ziołami i cebulą. Włóż je do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu ułóż kawałki masła.
  3. Wlej śmietankę i wino, dołóż kilka gałązek ziół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C, piecz ok. 20 min. W razie konieczności sos przypraw do smaku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów