Szaszłyki z polędwicy tuńczyka - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szaszłyki z polędwicy tuńczyka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Tuńczyka pokrój w kostkę o boku około 1,5 cm i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Świeże zioła posiekaj i wymieszaj z oliwą z oliwek. Tuńczyka wymieszaj z oliwą z ziołami i odstaw na około 1 godzinę w chłodne miejsce.
Na szpadki do szaszłyków nabijaj na zmianę tuńczyka i pomidora koktajlowego. Tak przygotowane szaszłyki piecz 10-15 minut w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku lub upiecz je na grillu. Potrawę podawaj z grzankami, surówkami i ćwiartką cytryny.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów