Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki, czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę pokrój w półplasterki, a pomidory na połówki. Filety z dorsza podziel na paski szerokości ok. 3 cm, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, zapanieruj w mące i usmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, na złoty kolor. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
  2. Na pozostałej oliwie przesmaż marchewkę, po 2 min dodaj cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dołóż pomidory i przypraw całość solą, pieprzem oraz ostrą papryką lub chilli. Wlej bulion oraz wino. Zagotuj i dodaj krewetki.
  3. Sos jest gotowy, kiedy płyn się zredukuje o połowę. Na talerzach połóż kawałki ryby, sos z krewetkami i cząstki cytryny. Całość posyp natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów