Karp świąteczny pieczony - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Karp świąteczny pieczony

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oczyść z łusek i umyj. Pokrój rybę na 6 cm paski. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Czosnek drobno posiekaj i natrzyj nim kawałki karpia z każdej strony. Pozostaw w lodówce na kilka godzin.
  2. Jajka posól, dopraw pieprzem i roztrzep widelcem. Następnie każdy kawałek oprósz mąką, obtocz w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni roztop masło i smaż karpia z obu stron na złoty kolor.
  3. Usmażonego karpia przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160°C. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów