Okoń morski z grilla w pomarańczach - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń morski z grilla w pomarańczach

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok. Posiekany koperek wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Rybę oczyść, zalej mieszaniną soku pomarańczowego i koperku, odstaw tak na minimum 30 minut w chłodne miejsce. Następnie rybę osącz z marynaty, oprósz solą, pieprzem i tymiankiem, skrop oliwą z oliwek i ułóż na tacce do grillowania lub kawałku folii aluminiowej.
  2. Okonia piecz na rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Rybę podawaj z grillowanymi warzywami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów