Łosoś w sosie śmietanowym z kurkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś w sosie śmietanowym z kurkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój na 2 kawałki, każdy przypraw solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na patelnię wlej łyżkę oliwy, ułóż na niej (skórą do dołu) porcje ryby i smaż kilka minut z obu stron.
  2. Na drugiej patelni rozpuść masło, wrzuć umyte kurki i smaż, aż się zrumienią, po czym przełóż do miseczki.
  3. Na patelnię wlej łyżkę oliwy i zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj śmietankę i gotuj kilka minut, po czym zmiksuj blenderem na gładki płyn. Przypraw solą i pieprzem, dodaj grzyby oraz posiekane zioła, wymieszaj i gotuj przez minutę. Ciepłym sosem polej porcje ryby.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy