Okoń morski w pomidorach i oliwkach - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń morski w pomidorach i oliwkach

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki i czosnek posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z solą i łodyżkami z siekania pietruszki. Rybę oskrob z łusek, umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do środka włóż czosnek z łodyżkami.
  2. Ryby ułóż na blaszce, polej połową oliwy i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
  3. Cebulę posiekaj i zeszklij na pozostałej oliwie, dodaj tymianek, oregano, liść laurowy, a następnie oliwki i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, a po kolejnych 5 minutach dopraw całość cukrem, pieprzem i solą, przed podaniem posyp całość natką pietruszki.

Rybę serwuj z dodatkiem przygotowanej salsy oraz z sałatami. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów