-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone bataty z ciecierzycą i ziołowym pesto
Bataty przetnij na pół, posmaruj oliwą, posyp solą i pieprzem. Piecz na grillu przez 20 minut, aż będą miękkie. Pod koniec pieczenia posyp je...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango
Krewetki wyjmij z zamrażalnika dzień wcześniej. Większe przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem. Chorizo pokrój na...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sernikowy deser z owocami sezonowymi
Precelki pokrusz, przełóż do miski i połącz z rozpuszczonym masłem i 2 łyżkami miodu. Tak przygotowaną masą wyłóż pucharki....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parmezanowe frytki z cukinii
Cukinie umyj i osusz. Odetnij końcówki, pokrój w podłużne kawałki o długości 5 centymetrów i grubości 1...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Owoce pod kruszonką z pigwówką, rozmarynem i lodami
Śliwki i nektarynkę pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce wymieszaj z pigwówką oraz rozmarynem i ułóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z grilla z sałatką z kolorowych pomidorów
Przygotuj marynatę: czosnek pokrój w plasterki i wymieszaj z resztą składników na marynatę. Obtocz w niej pokrojoną...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gazpacho z azjatyckim twistem
Pomidory przekrój wzdłuż i usuń twarde części. Ogórka obierz i usuń z niego pestki, paprykę przekrój wzdłuż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filet z kurczaka z orientalnymi przyprawami
Filety z kurczaka oczyść i natrzyj solą i pieprzem z każdej strony, a następnie obsyp przyprawami. Grill rozgrzej do 150˚C....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana dorada
Dorady umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dobrze naostrzonym nożem ponacinaj z obu stron na ukos. Ryby posól w środku i na wierzchu, a następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki koperkowe z tofu
Tofu odsącz z wody, osusz, a następnie zblenduj z sosem sojowym, płatkami drożdżowymi i wędzoną papryką. Dodaj sól, pieprz, posiekany koperek...