Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowany ser halloumi z sałatką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzuć płatki migdałów i poczekaj, aż się zrumienią.
    2. Odsącz halloumi z płynu i pokrój go w grube plasterki. Następnie rozgrzej patelnię z olejem i ułóż na niej ser. Smaż, aż wszystkie plastry zrumienią się z obu stron.
    3. „Wyfiletuj” pomarańczę – zetnij jej czubek i spód. Następnie z góry na dół, na granicy miąższu, ścinaj skórkę – odpowiednio kierując nóż, zachowaj kształt cytrusa. Wycinaj części pomarańczy pomiędzy białymi błonkami.
    4. Umyj szpinak, ułóż go na talerzu, dodaj plastry halloumi, wyfiletowane kawałki pomarańczy i pestki granatu. Posyp suszonym oregano.
    5. Do miski wrzuć składniki na sos i dobrze wymieszaj rózgą kuchenną.
    6. Przygotowane danie polej słodkim sosem i oprósz zrumienionymi płatkami migdałowymi.

    Autorem przepisu jest szef kuchni Dimitrios Anastasopoulos 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy