Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany ser halloumi z sałatką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzuć płatki migdałów i poczekaj, aż się zrumienią.
  2. Odsącz halloumi z płynu i pokrój go w grube plasterki. Następnie rozgrzej patelnię z olejem i ułóż na niej ser. Smaż, aż wszystkie plastry zrumienią się z obu stron.
  3. „Wyfiletuj” pomarańczę – zetnij jej czubek i spód. Następnie z góry na dół, na granicy miąższu, ścinaj skórkę – odpowiednio kierując nóż, zachowaj kształt cytrusa. Wycinaj części pomarańczy pomiędzy białymi błonkami.
  4. Umyj szpinak, ułóż go na talerzu, dodaj plastry halloumi, wyfiletowane kawałki pomarańczy i pestki granatu. Posyp suszonym oregano.
  5. Do miski wrzuć składniki na sos i dobrze wymieszaj rózgą kuchenną.
  6. Przygotowane danie polej słodkim sosem i oprósz zrumienionymi płatkami migdałowymi.

Autorem przepisu jest szef kuchni Dimitrios Anastasopoulos 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz