Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka po pomorsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę natrzyj solą, pieprzem, majerankiem I odstaw na noc do lodówki. Drobno pokrojone podroby wymieszaj z mięsem mielonym i podsmażoną cebulką. Do farszu dodaj namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę.
    2. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Kaczkę nafaszeruj powstałą masą i zaszyj. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz w temperaturze 190°C, 1 godz. na 1 kg mięsa.
    3. Mięso polewaj wytopionym z kaczki tłuszczem, żeby nie wyschło.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos