-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gryczotto z włoszczyzną, ziołami i kurczakiem
Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, a następnie krótko przesmażaj na patelni z dodatkiem oleju....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg pieczony z rydzami
Na patelni rozgrzej łyżkę masła i zeszklij cebulę. Dodaj rozmrożone rydze i smaż przez 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Pstrągi umyj, osusz i natrzyj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Domowy chleb z gara
Drożdże mieszamy z 3 łyżkami wody i cukrem. W misce mieszamy mąkę z solą i wlewamy rozpuszczone drożdże. Całość mieszamy, dolewając wody. Ciasto będzie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Przegrzebki z chorizo
Rozmrożone przegrzebki osusz papierowym ręcznikiem. Rozgrzej dużą patelnię i podsmaż na niej chorizo. Przełóż je na talerz, pozostawiając na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marynowany schab z pieczoną papryką
Papryki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Co jakiś czas obracaj je, by skórka przypiekła się ze wszystkich...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gyros roślinny z frytkami
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej cebulę, do zeszklenia. Cebulę zdejmujemy i lekko smażymy gyros roślinny Go Vege, dodajemy...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Leczo
Kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę, pomidory, paprykę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na rozgrzanej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piadina z tuńczykiem i warzywami
Pokrojone warzywa ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posyp solą i pieprzem, Grana Padano oraz bułką tartą. Skrop oliwą i wstaw na 20...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z cukinią i tuńczykiem
W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu przez 10 min. Dodaj filet z anchois, a następnie cukinię. Duś kolejne 10 minut. Dodaj ryż i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad thai z kurczakiem i krewetkami
Zalej makaron ryżowy gorącą wodą i odstaw na 15 minut, a następnie odcedź. Na suchej patelni upraż orzeszki ziemne. W garnku wymieszaj składniki na sos,...