Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pita z grillowanymi batatami i sosem tzatziki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bataty pokrój w łódeczki, posmaruj oliwą i dopraw solą. Piecz na rozgrzanym grillu około 20 minut, 
aż będą miękkie.
  2. W międzyczasie przygotuj tzatziki: przekrój ogórka wzdłuż, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z łyżeczką soli. Pamiętaj o odsączeniu nadmiaru wody.
  3. Jogurt grecki wymieszaj z ogórkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny, oliwą i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Pity podpiecz na grillu, natnij je, włóż do środka upieczone bataty, pokrojone w słupki jalapeño, polej sosem tzatziki i udekoruj natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz