Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pita z grillowanymi batatami i sosem tzatziki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bataty pokrój w łódeczki, posmaruj oliwą i dopraw solą. Piecz na rozgrzanym grillu około 20 minut, 
aż będą miękkie.
    2. W międzyczasie przygotuj tzatziki: przekrój ogórka wzdłuż, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z łyżeczką soli. Pamiętaj o odsączeniu nadmiaru wody.
    3. Jogurt grecki wymieszaj z ogórkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny, oliwą i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
    4. Pity podpiecz na grillu, natnij je, włóż do środka upieczone bataty, pokrojone w słupki jalapeño, polej sosem tzatziki i udekoruj natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów