-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryby morskie - źródło kwasów tłuszczowych
Ryby stanowią także cenne źródło składników mineralnych takich, jak miedź i jod. Są także bogate w witaminy A i D. Zaleca się spożywanie ryb, przynajmniej 2-3 razy w tygodniu.
Dietetyk
radzi -
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sery Mozarella i Feta najlepsze do sałatek
Do sałatek idealnie nadaje się ser Mozzarella oraz ser typu Feta, który jest dwa razy mniej kaloryczny niż sery twarde i półtwarde.
Dietetyk
radzi -
Rukola i roszponka
Rukola ma oryginalny, pikantny smak oraz silny aromat. Jest bogata między innymi w witaminę C, kwas foliowy i potas.
Dietetyk
radzi -
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Oliwa z oliwek jako dodatek do sałatek
Oliwa z oliwek jest doskonałym dodatkiem do sałatek. Dzięki dużej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych należy ona także do najlepszych tłuszczów przeznaczonych do smażenia.
Dietetyk
radzi -
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zioła są najlepszą przyprawą
Zioła są najlepszą przyprawą, ponieważ pomagają nam ograniczyć sól. Dzięki zawartości różnorodnych składników działają nie tylko na podniebienie, ale również na metabolizm organizmu
Dietetyk
radzi