Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pieczona dorada z sałatką z makaronu kritharaki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj 2 arkusze folii aluminiowej, na każdym z nich umieść arkusz pergaminu, na pergaminie połóż ryby. Każdą natnij ostrym nożem wzdłuż boku (po obu stronach).
  2. Ryby oprósz solą na zewnątrz, w środku oraz w nacięciach. Polej je oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i posyp
z wierzchu czosnkiem, oregano i pieprzem.
  3. Ryby zawiń w pergamin, a następnie w folię aluminiową – bardzo szczelnie, by podczas pieczenia para nie wydostawała się na zewnątrz. Tak przygotowane dorady umieść w brytfannie. Do środka naczynia wlej wodę 
(ok. 2 cm). Piecz ok. 50 minut w temperaturze 230°C.
  4. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odcedź i przełóż do dużej misy. Dodaj wszystkie warzywa, oliwki oraz bazylię. Delikatnie wymieszaj. Z oliwy, octu oraz przypraw przygotuj dressing. Polej nim sałatkę i wstaw ją do lodówki na 20 minut.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz