Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kremowe risotto z rukolą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę, Grana Padano, czosnek i oliwę zmiksuj z taką ilością wody, żeby otrzymać sos o kremowej konsystencji.
  2. W dużym rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj ryż oraz szalotkę i smaż mieszając przez 1-2 minuty. Następnie wlej pierwszą porcję bulionu. Gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn, po czym wlej kolejną porcję. Kontynuuj, cały czas mieszając, do momentu, aż ryż będzie al dente. Kilka minut przed końcem gotowania wlej sos z rukoli i dodaj pokrojone pomidory, a chwilę później mascarpone. W razie potrzeby dopraw soląi pieprzem. Wymieszaj. Gotowe danie podawaj z serem Grana Padano.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz