Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kremowe risotto z rukolą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rukolę, Grana Padano, czosnek i oliwę zmiksuj z taką ilością wody, żeby otrzymać sos o kremowej konsystencji.
    2. W dużym rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj ryż oraz szalotkę i smaż mieszając przez 1-2 minuty. Następnie wlej pierwszą porcję bulionu. Gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn, po czym wlej kolejną porcję. Kontynuuj, cały czas mieszając, do momentu, aż ryż będzie al dente. Kilka minut przed końcem gotowania wlej sos z rukoli i dodaj pokrojone pomidory, a chwilę później mascarpone. W razie potrzeby dopraw soląi pieprzem. Wymieszaj. Gotowe danie podawaj z serem Grana Padano.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów