Twój sklep
Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę
Twoje ostatnie lokalizacje:







Chleby
Chleb orkiszowy z ziarnami,
410 g
Chleb w stylu włoskim,
500 g
Chleb śniadaniowy,
500 g
Chleb Nowodworski z makiem,
410 g
Chleb fitness,
410 g
Chleb rodzinny,
410 g
Chleb całe ziarno,
300 g
Chleb słonecznikowy,
480 g
Chleb słowiański,
380 g
Chleb żytni 100% bez dodatku drożdży,
450 g
Chleb orkiszowy z ziarnami, 410g
Chleb orkiszowy zawsze miał wierną grupę miłośników, która nadal rośnie w siłę. Dodatek tej szlachetniejszej i bardziej wartościowej odmiany pszenicy nadaje chlebowi charakterystyczny smak, aromat i powoduje, że pieczywo jest znaczniej dłużej świeże. Teraz na wyciągnięcie ręki w sklepach Biedronka.
Chleb w stylu włoskim, 500 g
Chleb w stylu włoskim charakteryzujący się wilgotnym i aromatycznym miękiszem o dużej porowatości zwieńczony chrupiącą, a zarazem delikatną skórką.
To efekt długiej fermentacji z niewielkim dodatkiem drożdży piekarskich i dodatek zakwasu pszennego oraz wypiek na kamiennym podłożu. Inspiracją do jego stworzenia było tradycyjne pieczywo włoskie.
Chleb śniadaniowy, 500 g
Chleb pszenno-żytni wypieczony z dodatkiem naturalnego zakwasu żytniego na bazie prostej receptury o czystej etykiecie. Rumiany, pachnący i smaczny, idealny do każdego posiłku.
Chleb Nowodworski z makiem, 410 g
Chleb Nowodworski z makiem zachwyca zarówno wyglądem, jak i niepowtarzalnym smakiem. Wydłużona fermentacja ciasta wzbogaca miękisz o delikatną strukturę. Zawarty w chlebie zakwas żytni leży u podstaw procesu wydłużania świeżości produktu. Wypiekany na kamiennym podłożu. Zastosowany został proces wydłużonego wzrostu pieczywa w piecu, co wpływa na charakterystyczny kształt chleba. Posypka z maku nadaje pieczywu nie tylko atrakcyjny wygląd, ale i chrupiącą teksturę. To również źródło błonnika.
Chleb fitness, 410 g
Produkt idealnie wpisujący się w dietę osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy sposób odżywiania. Chleb FITNESS, to produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, stanowi źródło białka przyczyniającego się do wzrostu masy mięśniowej i pomagającego w jej utrzymaniu. Wytwarzany na bazie zakwasu żytniego swój wyjątkowy aromat zawdzięcza wieloetapowej fermentacji. Zawiera nasiona słonecznika, ziarna soi oraz siemienia lnianego.
Chleb rodzinny, 410 g
Chleb w stylu rustykalnym, o rzemieślniczym wyglądzie. Zawiera zakwas, którego źródłem są kultury bakterii powstałe z polskich certyfikowanych jabłek z Grójca. Zakwas ten fermentuje przez 48 godzin, co wpływa na autentyczny smak i najwyższą jakość produktu. Prosty skład (mąka, woda, sól, drożdże). Wypiekany na kamiennych płytach, dzięki czemu ma cienką i chrupiącą skórkę. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.
Chleb całe ziarno, 300 g
Idealny chleb żytnio-pszenny dla wszystkich fanów pieczywa bogatego w wartościowe dodatki, takie jak ziarna słonecznika czy siemię lniane. Produkt powstaje na bazie mąki żytniej z dodatkiem zakwasu żytniego, co nadaje mu charakterystyczny pełny smak oraz wpływa na wilgotność miękiszu. Zaskakująco dobrze komponuje się z twarożkami, pastami i humusami. Zawartość ziaren słonecznika: 20%. Produkt zawiera siemię lniane (9%). Mieszanka ziaren przed dodaniem do ciasta jest moczona w wodzie, dzięki czemu ziarna są odpowiednio miękkie i nie pobierają z pieczywa wilgoci, co pozytywnie wpływa na strukturę chleba. Dodatek zakwasu żytniego przedłuża świeżość pieczywa, wzbogaca jego aromat i decyduje o charakterystycznym pełnym smaku, a także sprawia, że miękisz chleba jest wilgotny.
Chleb słonecznikowy, 480 g
To żytnio-pszenny chleb wypiekany na żytnim zakwasie, dzięki czemu długo utrzymuje wilgotność i świeżość. Smak pieczywa dodatkowo wzbogacają ziarna słonecznika. Wydłużona świeżość chleba wynika z zawartości mąki żytniej oraz dodatku zakwasu żytniego wytwarzanego z mąki pełnoziarnistej razowej. Dodatkowo wydłużony proces dojrzewania zakwasu wpływa na wyrazisty i bogaty smak pieczywa.
Chleb słowiański, 380 g
To klasyczny pszenno-żytni bochenek wypiekany z dodatkiem zakwasów żytniego i pszennego. Ta idealnie wyważona mieszanka nadaje produktowi unikalny i wyrazisty smak. Zakwas żytni wchodzący w skład chleba słowiańskiego powstaje wieloetapowo, w ściśle kontrolowanych warunkach. Wzbogaca on aromat pieczywa, utrzymuje wilgoć miękiszu i w sposób naturalny przedłuża jego świeżość. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu ma bezpośredni wpływ na smak i wygląd bochenka, równe podpieczenie oraz chrupkość skórki, a także przedłużoną świeżość pieczywa. Co więcej, chleb słowiański ma delikatny miękisz i chrupiącą skórkę. Idealnie pasuje do naszych codziennych posiłków.
Chleb żytni 100% bez dodatku drożdży, 450 g
Chleb na naturalnym zakwasie, bez dodatku mąki pszennej. Miękisz chleba jest sprężysty, o równomiernej porowatości. Powierzchnia chleba posypana jest mąką żytnią.
- chleb żytni, posypany mąką żytnią.
- ma przyjemny, kwaśny posmak charakterystyczny dla chlebów żytnich.
- bez dodatku drożdży.
- produkowany na naturalnym zakwasie żytnim
- clean label!
- tylko 3 składniki – mąka żytnia, woda, sól!