Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Giouvetsi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony.
    2. Wlej wino, wymieszaj i duś, aż wino odparuje. Następnie dodaj sos, 200 ml wody, liść laurowy, cukier oraz sól i pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.
    3. Na oddzielnej patelni rozgrzej resztę oliwy i zezłoć na niej makaron. Makaron wymieszaj z gulaszem i przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Przykryj je folią aluminiową i zapiekaj przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
    4. W razie potrzeby zdejmij folię albo dodaj odrobinę więcej wody. Zapiekankę przed podaniem posyp startym serem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów