-
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Piekarnik rozgrzewamy do 175˚ C. Cebulę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie miękka, dodajemy mięso...
-
Chlebek bananowy
Banany dokładnie rozgnieć (widelcem lub np. tłuczkiem do ziemniaków), wymieszaj z olejem, jajem i cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodaj suche...
-
Łopatka pieczona z czosnkiem i majerankiem, podana z sosem pieczeniowym
Łopatkę skrop olejem, obłóż liściem laurowym i zielem angielskim. Natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, musztardą. Wstaw do...
-
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Do mięsa mielonego dodaj jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszaj i zrób małe pulpeciki. Następnie pulpeciki usmaż na złoty kolor. Do naczynia z...
-
Bananowe placuszki
Banana rozgnieć widelcem, połącz z pozostałymi składnikami ciasta na placuszki. W razie konieczności, jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, dodaj nieco...
-
Sznycle z indyka w sosie śmietanowym
Sznycle natrzyj przyprawami i odstaw na 15 min. Oprósz mąką i obsmaż je razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym oleju ok. 5...
-
Zupa węgierska
Wołowinę przesmaż na połowie porcji oleju na rumiano. Podsmażone mięso przypraw solą oraz pieprzem, podlej szklanką bulionu i duś około 1,5...
-
Stek wołowy z masłem
Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Miękkie masło wymieszaj z czosnkiem, tymiankiem, natką pietruszki i wstaw do lodówki do...
-
Pstrągi z patelni
Pstrągi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, skrop z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posól. Każdą rybę wypełnij masłem wymieszanym z...
-
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę. Przesmaż ją ze startymi na dużych oczkach tarki warzywami i z mięsem. Przypraw do smaku. Ziemniaki ugotuj w...

