-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza z mozzarellą i karczochami
Każdy spód do pizzy posmaruj sosem z pomidorków koktajlowych, obłóż kawałkami mozzarelli i karczochów. Skrop oliwą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gnocchi z oliwkami i anchois
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę. Kiedy się lekko zezłoci, dodaj oliwki, anchois i pomidorki. Smaż przez chwilę, a następnie...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jesienne smoothie
Ugotowanego, obranego buraka wrzucamy do blendera. Dodajemy surową marchewkę, seler, natkę, jabłko ze skórką, (pokrojone w łódeczki) i dwa...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto marchewkowe
Mąkę przesiej z proszkiem, sodą oraz cynamonem. Odstaw. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Powoli wlej olej. Na koniec dodaj tartą marchewkę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa dyniowa na rozgrzanie
Dynię obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa wyłożyć do dużego garnka i zalać bulionem....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż do sushi
Idealny ryż do sushi jest lekko klejący, ale jednocześnie ziarnkowaty. 200 g ryżu wsyp do sitka i płucz pod bieżącą wodą aż będzie spływać z sitka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina po burgundzku
W dużym garnku rozgrzej oliwę i masło, dodaj mięso i obsmaż je ze wszystkich stron. Następnie dodaj cebulę i marchewkę, a po chwili mąkę. Dobrze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ziemniakami à la suédoise
Kaczkę umieść w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz w zależności od wielkości - po 60 minut na każdy kilogram kaczki. W...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gyros z sosem tzatziki
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą, dopraw solą i pieprzem, dodaj mięso i odstaw na przynajmniej 30 minut. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj mięso...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Giouvetsi
W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony. Wlej...