Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Przeciśnij przez praskę.
- Kaszę wsyp do garnka, wlej 3/4 szklanki wody i dodaj szczyptę soli. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia.
- Tofu zmiksuj blenderem z sokiem cytrynowym. Dodaj kaszę, drobno posiekany koperek, natkę i szczypior. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
- Do ziemniaków dodaj mąkę i sporą szczyptę soli. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Odrywaj kawałki i wałkuj je na blacie, podsypując mąką, na grubość kilku mm. Wykrawaj szklanką krążki i nakładaj farsz. Zlepiaj delikatnie, jak pierogi.
- Na patelnię wlej olej w ilości około 1 cm. Pymchy smaż na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5