Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pymchy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Przeciśnij przez praskę. 
    2. Kaszę wsyp do garnka, wlej 3/4 szklanki wody i dodaj szczyptę soli. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia.
    3. Tofu zmiksuj blenderem z sokiem cytrynowym. Dodaj kaszę, drobno posiekany koperek, natkę i szczypior. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
    4. Do ziemniaków dodaj mąkę i sporą szczyptę soli. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Odrywaj kawałki i wałkuj je na blacie, podsypując mąką, na grubość kilku mm. Wykrawaj szklanką krążki i nakładaj farsz. Zlepiaj delikatnie, jak pierogi.
    5. Na patelnię wlej olej w ilości około 1 cm. Pymchy smaż na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów