Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pymchy

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Przeciśnij przez praskę. 
  2. Kaszę wsyp do garnka, wlej 3/4 szklanki wody i dodaj szczyptę soli. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia.
  3. Tofu zmiksuj blenderem z sokiem cytrynowym. Dodaj kaszę, drobno posiekany koperek, natkę i szczypior. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
  4. Do ziemniaków dodaj mąkę i sporą szczyptę soli. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Odrywaj kawałki i wałkuj je na blacie, podsypując mąką, na grubość kilku mm. Wykrawaj szklanką krążki i nakładaj farsz. Zlepiaj delikatnie, jak pierogi.
  5. Na patelnię wlej olej w ilości około 1 cm. Pymchy smaż na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz