Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kimchi uramaki z tofu w tempurze

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą.
    2. Rozgrzej olej do 170˚C. Zanurzaj tofu w tempurze i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Wyjmij z oleju i odsącz. Pokrój kimchi w grubą zapałkę lub posiekaj w grubą kostkę.
    3. Na macie do zwijania sushi ułóż horyzontalnie pół arkusza nori, rozprowadź ryż, po czym odwróć nori ryżem do spodu. Ułóż na nori usmażone słupki tofu i kimchi. Zwiń w rulon, posługując się matą do zwijania sushi. Posyp rolki siekaną dymką, wciśnij dymkę w powierzchnię ryżu za pomocą maty do zwijania sushi. Pokrój rolkę w 6 równych krążków.
    4. Podaj z imbirem, miseczką sosu sojowego i wasabi.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów