Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kimchi uramaki z tofu w tempurze

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą.
  2. Rozgrzej olej do 170˚C. Zanurzaj tofu w tempurze i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Wyjmij z oleju i odsącz. Pokrój kimchi w grubą zapałkę lub posiekaj w grubą kostkę.
  3. Na macie do zwijania sushi ułóż horyzontalnie pół arkusza nori, rozprowadź ryż, po czym odwróć nori ryżem do spodu. Ułóż na nori usmażone słupki tofu i kimchi. Zwiń w rulon, posługując się matą do zwijania sushi. Posyp rolki siekaną dymką, wciśnij dymkę w powierzchnię ryżu za pomocą maty do zwijania sushi. Pokrój rolkę w 6 równych krążków.
  4. Podaj z imbirem, miseczką sosu sojowego i wasabi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz