Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Gęś pieczona po poznańsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Gęś umyj, obetnij szyję i czubki skrzydeł, po czym umieść ją w garnku i zalej wodą. Dodaj włoszczyznę, suszone grzyby i sól. Gotuj tak długo, aż powstanie wywar. Gęś wyjmij z garnka, natrzyj solą i odstaw.
  2. Kaszę zalej 3 szklankami wywaru i gotuj, aż wchłonie płyn. Następnie wymieszaj z posiekanymi grzybami i koperkiem. Dopraw do smaku. Farszem nadziej gęś, a otwór zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Tak przygotowaną gęś umieść w brytfannie, podlej piwem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 1,5 godz., co jakiś czas polewając powstałym sosem. Podawaj z pyzami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz