Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gęś pieczona po poznańsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Gęś umyj, obetnij szyję i czubki skrzydeł, po czym umieść ją w garnku i zalej wodą. Dodaj włoszczyznę, suszone grzyby i sól. Gotuj tak długo, aż powstanie wywar. Gęś wyjmij z garnka, natrzyj solą i odstaw.
    2. Kaszę zalej 3 szklankami wywaru i gotuj, aż wchłonie płyn. Następnie wymieszaj z posiekanymi grzybami i koperkiem. Dopraw do smaku. Farszem nadziej gęś, a otwór zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Tak przygotowaną gęś umieść w brytfannie, podlej piwem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 1,5 godz., co jakiś czas polewając powstałym sosem. Podawaj z pyzami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4 głosy