Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zielone pierożki z farszem z kurczaka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pierś kurczaka oczyść i obtocz w przyprawach. Przesmażaj krótko na maśle klarowanym na złoty kolor, a następnie wstaw do piekarnika na 4-5 minut, aby dopiekła się w środku.
    2. Na patelni podsmaż posiekane cebulę i pieczarki. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Przestudzone mięso i warzywa w koncentracie zmiel w maszynce do mięsa. Dopraw pieprzem i solą i dodaj posiekaną bazylię.
    3. Przygotuj ciasto: do miski wsyp mąkę i sól, wlej ciepłą wodę, dodaj jajka i szpinak. Wyrabiając ciasto, dodaj łyżkę octu.
    4. Ciasto rozwałkuj na cienki arkusz i za pomocą foremki lub szklanki powycinaj okręgi. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
    5. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj posypane pestkami słonecznika, kiełkami rzodkiewki i udekorowane bazylią.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów