Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zielone pierożki z farszem z kurczaka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka oczyść i obtocz w przyprawach. Przesmażaj krótko na maśle klarowanym na złoty kolor, a następnie wstaw do piekarnika na 4-5 minut, aby dopiekła się w środku.
  2. Na patelni podsmaż posiekane cebulę i pieczarki. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Przestudzone mięso i warzywa w koncentracie zmiel w maszynce do mięsa. Dopraw pieprzem i solą i dodaj posiekaną bazylię.
  3. Przygotuj ciasto: do miski wsyp mąkę i sól, wlej ciepłą wodę, dodaj jajka i szpinak. Wyrabiając ciasto, dodaj łyżkę octu.
  4. Ciasto rozwałkuj na cienki arkusz i za pomocą foremki lub szklanki powycinaj okręgi. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
  5. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj posypane pestkami słonecznika, kiełkami rzodkiewki i udekorowane bazylią.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz