Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto quattro formaggi

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Zacznij od przygotowania wywaru warzywnego. Obierz cebulę, marchewki, seler naciowy i ziemniaka i pokrój w duże kawałki. Podsmażaj w garnku z oliwą, solą i pieprzem przez mniej więcej 5 minut. Dolej wodę, dodaj łodygi natki pietruszki i gotuj przez godzinę. Przecedź przez sitko.
  2. Posiekaj szalotkę i podsmaż ją na oliwie. Jak tylko się ze szkli, dodaj ryż i podprażaj go przez minutę. Dodaj białe wino i odparuj alkohol. Wlej ciepły wywar do wysokości ryżu. Gotuj ryż, mieszając go ciągle drewnianą łyżką i dodając od czasu do czasu 1 chochlę ciepłego wywaru. Ryż będzie gotowy, gdy wchłonie cały wywar. Pod koniec gotowania dodaj ricottę, pokrojone w kostkę zimne masło, pokrojoną w kostkę mozzarellę, tarty ser Pecorino Romano i Grana Padano. Wymieszaj.
  3. Przed podaniem odstaw na minutę, do połączenia się smaków. Dopraw solą i pieprzem, oprósz tartym serem Grana Padano.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz