-
Gnocchi z ragù warzywnym
Ugotuj ziemniaki ze skórką w dużej ilości wrzącej wody. Po ugotowaniu obierz je i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko,...
-
Biała pizza z mortadellą i rukolą
Przełóż gotowy spód na natłuszczoną 3 łyżkami oliwy i oprószoną kaszą manną patelnię. Wierzch pizzy skrop pozostałą oliwą,...
-
Piadina z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą
W misce lub na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, proszek do pieczenia i 1/3 wody. Zacznij wyrabiać ciasto. Dodaj smalec i pozostałą...
-
Spring rollsy z mango i papryką
Przekrój pak choi na pół i blanszuj we wrzątku przez 2 minuty, a następnie przepłucz pod zimną wodą. Pokrój czerwoną...
-
Smażony makaron Chow Mein z kurczakiem
Zalej suchy makaron i kurkumę wrzątkiem, odstaw na 20 minut, następnie odcedź i odsącz na sicie. Pokrój kurczaka w cienkie paseczki. Cebulę i...
-
PHO BO Z SOSEM CHILI
Kości i wołowinę z kością włóż do garnka. Zalej litrem wody, zagotuj i gotuj jeszcze przez 8 minut. Odcedź, tak aby w garnku...
-
Moules marinières
Mule dokładnie opłucz. Drobno posiekane szalotki i pietruszkę (zostaw trochę do dekoracji) podduś na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz...
-
KEBAB
Chleb przygotować według sposobu opisanego na opakowaniu. Mięso przygotować według sposobu opisanego na opakowaniu. Przygotować surówkę do...
-
Ośmiornica z ziemniakami
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż obrane ziemniaki, marchewki i cebule. Dopraw solą oraz pieprzem i polej obficie oliwą. Dodaj przeciętą...
-
Ramen
Bulion wlej do niewielkiego garnka i zagotuj. Dodaj posiekane wodorosty, imbir, czosnek i połowę grzybów shii-take. Gotuj na małym ogniu ok....

