-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cevapcici
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy oraz oliwę i czosnek. Wyrób na gładką masę. Mięso nakładaj na patyczki do grillowania, formując podłużne...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z krewetkami
Czosnek i papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Na talerze wykładamy sałatę i rukolę, na wierzch kładziemy pokrojone w połówki pomidorki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto z Ricottą i kremem z orzechów laskowych
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, a na koniec ricottę odsączoną z serwatki. Zmiksuj na gładką masę. Połowę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tajska zupa z zielonym curry i krewetkami
W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim chilli, imbir, czosnek i cebulę. Dodaj krewetki, a po 5 minutach grzyby. Smaż przez chwilę, a następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z tofu
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż na nim pokrojone tofu do momentu uzyskania złotego koloru. Wyłóż je na talerz. Następnie na patelnię...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ser Paneer z sosem Tikka Masala
Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie. Następnie dodaj imbir oraz czosnek, a po chwili sos Patak’s. Wymieszaj i gotuj 1-2...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z makaronem orzo
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odcedź i przełóż do dużej misy. Dodaj paprykę, cebulę, oliwki, fetę oraz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grecka pita z tuńczykiem i sosem tzatziki
Pity opiecz z dwóch stron na suchej rozgrzanej patelni. Natnij każdą tak, żeby powstała kieszonka. Warzywa wymieszaj z oliwkami z serem i oliwą,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Quiche lorraine na cieście francuskim
Okrągłą formę do tarty posmaruj masłem i wyłóż ciastem francuskim, zawijając brzegi do środka. Ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z okruszkami chleba i kapustą
Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku. Dodaj do niej 1 obraną cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka. Rozdziel liście kapusty i...