-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z tuńczykiem o smaku curry
Makaron ryżowy zalej litrem letniej wody i odstaw na 30 minut. Tuńczyka pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a kukurydzę wzdłuż, na...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spring rollsy z mango i papryką
Przekrój pak choi na pół i blanszuj we wrzątku przez 2 minuty, a następnie przepłucz pod zimną wodą. Pokrój czerwoną kapustę w...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
California uramaki z kawiorem
Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Na macie do zwijania sushi ułóż horyzontalnie pół arkusza nori, rozprowadź na nim...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gęś pieczona po poznańsku
Gęś umyj, obetnij szyję i czubki skrzydeł, po czym umieść ją w garnku i zalej wodą. Dodaj włoszczyznę, suszone grzyby i sól. Gotuj tak długo, aż...
-
5 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza neapolitańska z anchois
Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj mąkę, sól i cukier, wymieszaj i zagnieć ciasto. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite i elastyczne przez około 20...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moules marinières
Mule opłucz. Szalotki i seler podduś na maśle przez 5 minut, stale mieszając. Dodaj mule i wino oraz pietruszkę. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa dyniową z nutą pomarańczy
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę z dodatkiem czosnku, imbiru, kurkumy i chilli. Dodaj wszystkie warzywa, wymieszaj i smaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kimchi uramaki z tofu w tempurze
Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą. Rozgrzej olej...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tradycyjne tiramisu
Przygotuj kawę i wstaw do lodówki do ostygnięcia. W międzyczasie do miski wlej żółtka i wsyp cukier. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto quattro formaggi
Zacznij od przygotowania wywaru warzywnego. Obierz cebulę, marchewki, seler naciowy i ziemniaka i pokrój w duże kawałki. Podsmażaj w garnku z...