-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kimchi uramaki z tofu w tempurze
Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą. Rozgrzej olej...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tradycyjne tiramisu
Przygotuj kawę i wstaw do lodówki do ostygnięcia. W międzyczasie do miski wlej żółtka i wsyp cukier. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto quattro formaggi
Zacznij od przygotowania wywaru warzywnego. Obierz cebulę, marchewki, seler naciowy i ziemniaka i pokrój w duże kawałki. Podsmażaj w garnku z...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza z mozzarellą, szynką i rukolą
Mąkę przesiej do miski, drożdże rozpuść w szklance z letnią wodą. Do mąki dodaj wodę z drożdżami i wyrabiaj. Na końcu dodaj oliwę i sól. Ciasto...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zielone pierożki z farszem z kurczaka
Pierś kurczaka oczyść i obtocz w przyprawach. Przesmażaj krótko na maśle klarowanym na złoty kolor, a następnie wstaw...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tarta z duszonymi burakami i kurczakiem
Przygotuj kruche ciasto: zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mąkę wysyp na stolnicę lub blat kuchenny. Dodaj starte masło,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szarlotkowy pudding z siemieniem lnianym
Wszystkie składniki na pudding dokładnie wymieszaj. Chłodź w lodówce przez 2 godziny. Wszystkie składniki na spód wymieszaj, podziel...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szarlotka z budyniem jaglanym
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, umieść w rondelku, zalej 400 ml napoju sojowego i zagotuj. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, nie mieszając....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Śliwki zapiekane z bakaliami
Śliwki umyj, usuń pestki i wydrąż środek, uważając, by nie uszkodzić skórki. Miąższ z 4 śliwek pokrój w drobną kostkę....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka makaronowa z pieczoną dynią
Obraną, pozbawioną pestek i pokrojoną w kostkę dynię umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Między kawałki dyni rozłóż...