Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tradycyjne tiramisu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj kawę i wstaw do lodówki do ostygnięcia. W międzyczasie do miski wlej żółtka i wsyp cukier. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone i dokładnie mieszaj szpatułką.
  2. Śmietankę ubij trzepaczką lub mikserem. Dodaj 2 łyżki do mieszanki mascarpone i energicznie mieszaj szpatułką, aż składniki się połączą. Następnie dodaj resztę śmietanki, mieszając bardzo delikatnie.
  3. Na dnie formy rozprowadź bardzo cienką warstwę kremu. Zanurzaj savoiardi w zimnej kawie, jeden po drugim. Sekret polega na tym, żeby biszkopty były delikatnie mokre. Ułóż 1 warstwę biszkoptów i przykryj połową kremu. Następnie rozłóż kolejną warstwę biszkoptów i przykryj je resztą kremu. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem posyp przesianym kakao.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz