Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tradycyjne tiramisu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj kawę i wstaw do lodówki do ostygnięcia. W międzyczasie do miski wlej żółtka i wsyp cukier. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone i dokładnie mieszaj szpatułką.
    2. Śmietankę ubij trzepaczką lub mikserem. Dodaj 2 łyżki do mieszanki mascarpone i energicznie mieszaj szpatułką, aż składniki się połączą. Następnie dodaj resztę śmietanki, mieszając bardzo delikatnie.
    3. Na dnie formy rozprowadź bardzo cienką warstwę kremu. Zanurzaj savoiardi w zimnej kawie, jeden po drugim. Sekret polega na tym, żeby biszkopty były delikatnie mokre. Ułóż 1 warstwę biszkoptów i przykryj połową kremu. Następnie rozłóż kolejną warstwę biszkoptów i przykryj je resztą kremu. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem posyp przesianym kakao.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4 głosy