Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa caldo verde z jarmużem i chorizo

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz ziemniaki i włóż je do miski z wodą. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek.
  2. Podsmaż cebulę na kilku łyżkach oliwy, dodaj szczyptę soli i smaż, aż cebula się zeszkli.
  3. Włóż ziemniaki do garnka i zalej je wodą do całkowitego przykrycia. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj około godzinę, na 15 minut przed końcem gotowania dodaj chorizo pokrojone w plastry. Zostaw kilka plastrów na później.
  4. Wyjmij chorizo z garnka. Zblenduj ziemniaki z wcześniej podsmażonymi cebulą i czosnkiem na jednolitą masę.
  5. Gotuj zupę przez 10 minut z jarmużem pokrojonym na cienkie paski metodą julienne. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wlej zupę do miseczek, dodaj kilka plastrów chorizo i polej oliwą do smaku.

Liczba porcji: 7  

Czas przygotowania: 60 min  

Stopień trudności: łatwy

Przygotuj: garnek, patelnię

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz