Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa caldo verde z jarmużem i chorizo

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Obierz ziemniaki i włóż je do miski z wodą. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek.
    2. Podsmaż cebulę na kilku łyżkach oliwy, dodaj szczyptę soli i smaż, aż cebula się zeszkli.
    3. Włóż ziemniaki do garnka i zalej je wodą do całkowitego przykrycia. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj około godzinę, na 15 minut przed końcem gotowania dodaj chorizo pokrojone w plastry. Zostaw kilka plastrów na później.
    4. Wyjmij chorizo z garnka. Zblenduj ziemniaki z wcześniej podsmażonymi cebulą i czosnkiem na jednolitą masę.
    5. Gotuj zupę przez 10 minut z jarmużem pokrojonym na cienkie paski metodą julienne. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wlej zupę do miseczek, dodaj kilka plastrów chorizo i polej oliwą do smaku.

    Liczba porcji: 7  

    Czas przygotowania: 60 min  

    Stopień trudności: łatwy

    Przygotuj: garnek, patelnię

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos