Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z małżami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyj bataty, przekrój je na pół i połóż płaską stroną na ruszcie grilla. Pokrój polędwiczki w kostkę i nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami cebuli i papryczkami. Dopraw szaszłyki solą i szczyptą oregano (resztę zachowaj na później) i grilluj. Pamiętaj, żeby delikatnie obracać szaszłyki oraz bataty.
    2. Rozłóż pomidory i małże na grillu i poczekaj, aż małże się otworzą, a pomidory zgrillują.
    3. Podawaj szaszłyki z batatami, grillowanym pomidorem i małżami. Po wyłożeniu na talerze dopraw je czosnkiem, pozostałym oregano i oliwą z oliwek. Udekoruj rozmarynem.

    liczba porcji: 4  

    Czas przygotowania: 45 min  

    Stopień trudności: średni

    Przygotuj: grill, patyczki do szaszłyków

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos