Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z małżami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj bataty, przekrój je na pół i połóż płaską stroną na ruszcie grilla. Pokrój polędwiczki w kostkę i nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami cebuli i papryczkami. Dopraw szaszłyki solą i szczyptą oregano (resztę zachowaj na później) i grilluj. Pamiętaj, żeby delikatnie obracać szaszłyki oraz bataty.
  2. Rozłóż pomidory i małże na grillu i poczekaj, aż małże się otworzą, a pomidory zgrillują.
  3. Podawaj szaszłyki z batatami, grillowanym pomidorem i małżami. Po wyłożeniu na talerze dopraw je czosnkiem, pozostałym oregano i oliwą z oliwek. Udekoruj rozmarynem.

liczba porcji: 4  

Czas przygotowania: 45 min  

Stopień trudności: średni

Przygotuj: grill, patyczki do szaszłyków

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz