Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z fasolą czarne oczko, sardynkami i papryką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Aby przygotować majonez paprykowy, wymieszaj dokładnie majonez z wędzoną papryką. 
Możesz dodać odrobinę soli do smaku.
  2. Zmiksuj ocet ze szczyptą soli i pieprzu. Stopniowo wlewaj oliwę, aż do uzyskania konsystencji sosu winegret.
  3. Ugotuj jajka na twardo. Obierz je i pokrój w plastry.
  4. Aby złożyć sałatkę, wykorzystaj okrągłą foremkę. Ułóż foremkę na talerzu, połóż na jej dnie szpinak, posyp szczyptą soli morskiej, polej lekko oliwą. Następnie nałóż warstwę fasolki i majonezu paprykowego wraz z pokrojonymi na plastry jajkami. Na górę połóż 2 sardynki i polej winegretem. Zdejmij formę.

Liczba porcji: 4 

Czas przygotowania: 60 min 

Stopień trudności: średni

Przygotuj: mikser, okrągłą foremkę o średnicy 6 cm bez dna

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz