Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z fasolą czarne oczko, sardynkami i papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Aby przygotować majonez paprykowy, wymieszaj dokładnie majonez z wędzoną papryką. 
Możesz dodać odrobinę soli do smaku.
    2. Zmiksuj ocet ze szczyptą soli i pieprzu. Stopniowo wlewaj oliwę, aż do uzyskania konsystencji sosu winegret.
    3. Ugotuj jajka na twardo. Obierz je i pokrój w plastry.
    4. Aby złożyć sałatkę, wykorzystaj okrągłą foremkę. Ułóż foremkę na talerzu, połóż na jej dnie szpinak, posyp szczyptą soli morskiej, polej lekko oliwą. Następnie nałóż warstwę fasolki i majonezu paprykowego wraz z pokrojonymi na plastry jajkami. Na górę połóż 2 sardynki i polej winegretem. Zdejmij formę.

    Liczba porcji: 4 

    Czas przygotowania: 60 min 

    Stopień trudności: średni

    Przygotuj: mikser, okrągłą foremkę o średnicy 6 cm bez dna

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos