Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kawowe ciasto Bolo de Bolacha

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę wymieszaj z 6–8 łyżkami zimnej wody i pozostaw na 10–15 minut. Do garnka wlej mleko, dodaj skrobię ziemniaczaną, cukier i żółtka. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż mleko zgęstnieje.
  2. Odcedź żelatynę i dodaj do mleka, mieszając do jej rozpuszczenia. Przelej wszystko do miski i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. W osobnej misce ubij na sztywno białka, a następnie dodaj je do śmietany. Miksuj do uzyskania sztywnej masy. Wyjmij z lodówki ostudzone mleko. Miksuj je przez 3 minuty, po czym dodaj do niego ubitą śmietanę. Całość jeszcze raz zmiksuj i odstaw.
  4. Szybkim ruchem zanurzaj w kawie herbatniki. W formie układaj naprzemiennie warstwy kremu i herbatników, zaczynając od ciastek. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu oprósz deser kakao.

Liczba porcji: 8  

Czas przygotowania: 180 min  

Stopień trudności: łatwy             

Przygotuj: garnek, miskę, tortownicę

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz