Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kawowe ciasto Bolo de Bolacha

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żelatynę wymieszaj z 6–8 łyżkami zimnej wody i pozostaw na 10–15 minut. Do garnka wlej mleko, dodaj skrobię ziemniaczaną, cukier i żółtka. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż mleko zgęstnieje.
    2. Odcedź żelatynę i dodaj do mleka, mieszając do jej rozpuszczenia. Przelej wszystko do miski i wstaw do lodówki na 30 minut.
    3. Śmietanę ubij na sztywno. W osobnej misce ubij na sztywno białka, a następnie dodaj je do śmietany. Miksuj do uzyskania sztywnej masy. Wyjmij z lodówki ostudzone mleko. Miksuj je przez 3 minuty, po czym dodaj do niego ubitą śmietanę. Całość jeszcze raz zmiksuj i odstaw.
    4. Szybkim ruchem zanurzaj w kawie herbatniki. W formie układaj naprzemiennie warstwy kremu i herbatników, zaczynając od ciastek. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu oprósz deser kakao.

    Liczba porcji: 8  

    Czas przygotowania: 180 min  

    Stopień trudności: łatwy             

    Przygotuj: garnek, miskę, tortownicę

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos