Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki po madrycku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żeberka umieść w garnku, zalej 1 l wody. Dodaj czosnek, cebulę, wino, liście laurowe, pietruszkę, tymianek, gałkę muszkatołową, pomidory i sól. Gotuj ok. 1,5 h. Po około godzinie dodaj flaki.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej kiełbasę i szynkę. Dodaj paprykę i mąkę, dokładnie wymieszaj i wlej chochlę wywaru z mięsa.
    3. Wymieszaj, żeby nie było grudek i przelej do mięsa. Gotuj jeszcze 30-60 min, żeby mięso i flaki były miękkie. Przed podaniem wyjmij żeberka, obierz mięso i dodaj je ponownie do flaków.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos