Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ośmiornica z okruszkami chleba i kapustą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ośmiornicę umieść w garnku, dodaj 1 obraną cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka.
  2. Rozdziel liście kapusty, wytnij z nich grube łodygi, a następnie umyj je i osusz. Ułóż liście jeden na drugim, zwiń je i rozwałkuj wałkiem do ciasta. Następnie pokrój liście w paski i wrzuć do wrzącej wody na około 15 minut. Posiekaj drugą cebulę i podsmaż ją wraz z czosnkiem na 3 łyżkach oliwy. Dodaj odsączoną kapustę (wody nie wylewaj), dopraw solą oraz pieprzem i duś przez kilka minut na średnim ogniu, często mieszając, aby składniki połączyły się ze sobą. W razie potrzeby podlej wodą od kapusty.
  3. Kawałki chleba zmiksuj w robocie kuchennym i podsmaż na pozostałej oliwie.
  4. Odcedź ośmiornicę, odetnij macki i usuń środkową, niejadalną część. Oczyść głowę ośmiornicy, potnij ją na kawałki i obtocz w okruchach chleba. Na wierzchu dania połóż macki i udekoruj pozostałym chlebem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz