Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bacalhau à bràs, czyli dorsz z ziemniakami i jajkiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Dorsza rozerwij rękoma na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie słupki, a cebulę w drobną kostkę. Usmaż ziemniaki na oliwie, po czym odsącz je na papierowym ręczniku i odłóż na później.
  2. Na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i czosnek, dodaj dorsza, wymieszaj i smaż, aż ryba będzie biała. Całość połącz z ziemniakami i zdejmij z ognia.
  3. Na patelnię z ziemniakami i rybą wlej lekko roztrzepane jajka, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wstaw na ogień i smaż, mieszając, do ścięcia się jajek.
  4. Podawaj z chlebem, udekorowane oliwkami i natką pietruszki.

Liczba porcji: 4   Czas przygotowania: 40 min   Stopień trudności: łatwe Przygotuj: głęboką patelnię

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz