Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bacalhau à bràs, czyli dorsz z ziemniakami i jajkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorsza rozerwij rękoma na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie słupki, a cebulę w drobną kostkę. Usmaż ziemniaki na oliwie, po czym odsącz je na papierowym ręczniku i odłóż na później.
    2. Na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i czosnek, dodaj dorsza, wymieszaj i smaż, aż ryba będzie biała. Całość połącz z ziemniakami i zdejmij z ognia.
    3. Na patelnię z ziemniakami i rybą wlej lekko roztrzepane jajka, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wstaw na ogień i smaż, mieszając, do ścięcia się jajek.
    4. Podawaj z chlebem, udekorowane oliwkami i natką pietruszki.

    Liczba porcji: 4   Czas przygotowania: 40 min   Stopień trudności: łatwe Przygotuj: głęboką patelnię

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów