-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś z grilla
Rybę solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny lub białym winem. Zioła siekamy i ucieramy z masłem. Do masła możemy dodać posiekany czosnek lub...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Warstwowa sałatka warzywna
Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) ugotuj „w mundurkach”. Lekko jeszcze ciepłe obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę....
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron w sosie pieczarkowo-szpinakowym
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na dnie dużego rondla podgrzej olej. Zeszklij drobno posiekaną cebulę, a następnie dodaj pokrojone w plasterki...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Leczo z parówkami i kukurydzą
Parówki i kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę, paprykę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa meksykańska z pulpecikami
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w paski. Po kolejnych 2...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z kiełbasą, kukurydzą, groszkiem i pomidorem
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i przesmaż na niej do zrumienienia pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie wsyp ryż, a po minucie posiekaną cebulę,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem
Wszystkie składniki klopsików wymieszaj w misce. Uformuj wilgotnymi rękoma, mięsne kulki wielkości piłeczek ping pongowych. Na patelni rozgrzej...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Babeczki z pieczarkami
Pieczarki pokrój na ćwiartki, usmaż na złoto na oleju, ostudź.Foremki do pieczenia muffinek wyłóż porcjami ciasta francuskiego. Do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona cielęcina
Mięso natrzyj solą i pieprzem, po czym obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę posiekaj i podsmaż. Przełóż ją do naczynia żaroodpornego,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa Tom Kha Kai
Ta popularna w Tajlandii zupa znalazła swoich fanów na całym świecie. To zasługa mleczka kokosowego, które sprawia, że ma wyjątkową, kremową...