-
Makaron w sosie pieczarkowo-szpinakowym
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na dnie dużego rondla podgrzej olej. Zeszklij drobno posiekaną cebulę, a następnie dodaj pokrojone w plasterki...
-
Pieczona cielęcina
Mięso natrzyj solą i pieprzem, po czym obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę posiekaj i podsmaż. Przełóż ją do naczynia żaroodpornego,...
-
Makaron A LA STROGONOFF
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozpuść masło. Dodaj cebulę i czosnek. Po 2 min dodaj wołowinę. Po 3-4 min, kiedy mięso...
-
Maki Sushi z łososiem, surimi i mango
Ryż dokładnie wypłucz na sitku, odsącz i przełóż do miski. Zalej zimną wodą i odstaw na 30 min. Odcedź, przełóż do garnka i zalej świeżą...
-
Zupa Tom Kha Kai
Ta popularna w Tajlandii zupa znalazła swoich fanów na całym świecie. To zasługa mleczka kokosowego, które sprawia, że ma wyjątkową, kremową...
-
Pizza z szynką, jajkiem sadzonym i pomidorkami
Drożdże utrzyj z ciepłą wodą i cukrem, odstaw aż zaczną „pracować”. Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej sól, rozpuszczone drożdże i...
-
Risotto z kiełbasą, kukurydzą, groszkiem i pomidorem
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i przesmaż na niej do zrumienienia pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie wsyp ryż, a po minucie posiekaną cebulę,...
-
Leczo z parówkami i kukurydzą
Parówki i kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę, paprykę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na...
-
Zupa meksykańska z pulpecikami
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w paski. Po kolejnych 2...
-
Babeczki z pieczarkami
Pieczarki pokrój na ćwiartki, usmaż na złoto na oleju, ostudź.Foremki do pieczenia muffinek wyłóż porcjami ciasta francuskiego. Do...

