-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z mintaja
Rybę rozmroź, drobno posiekaj lub grubo zmiel. Bułkę namoczw mleku. Mintaja dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany koperek, odciśniętą bułkę i 2 jajka....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś wędzony podany z makaronem i sosem śmietanowo-koperkowym
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną szalotkę, wlej śmietankę i gotuj na małym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Dodaj posiekany koperek i przekrojone na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tilapia pieczona z masłem pietruszkowo-czosnkowym i glazurowanymi marchewkami
Masło połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Rybę ułóż na blasze do pieczenia,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kofty z kuskusem, migdałami i rodzynkami z sałatą ze śmietaną
Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wszystkie składniki kofty wymieszaj ze sobą i dokładnie wyrób...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Omlet z kiełbasą i pomidorkami
Jajka wbij do miski, dolej wody, posól, popieprz i dokładnie roztrzep. Kiełbasę pokrój na cienkie półplasterki, a pomidorki w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lazania z sosem bolońskim
W garnku rozgrzej 100 ml oliwy i podsmaż na niej czosnek, cebulę, seler i marchewkę. Do delikatnie zrumienionych warzyw dodaj mięso. Smaż przez chwilę, aż...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak duszony w pomidorach z soczewicą curry
Przygotuj kurczaka: Ćwiartki kurczaka dopraw szczodrze solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej kurczaka po 3-4 minuty...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczka wieprzowa a la Wellington
Polędwiczkę wieprzową oczyść z błon i przypraw solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na paski, przesmaż 2-3 min na patelni na maśle, do momentu, aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pikantne placuszki z papryką
Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti z pesto bazyliowym
Szatkujemy drobno liście bazylii, do moździerza wlewamy 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy drobno pokrojone ząbki czosnku i bazylię, doprawiamy do smaku i całość...